Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@10:41:05 GMT

حکم استفاده از اموال پدری که خمس نمی‌دهد، چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۲۹۷۱

حکم استفاده از اموال پدری که خمس نمی‌دهد، چیست؟

پایگاه فقه و احکام رهبری پاسخ استفتائاتی از معظم له را درباره «ارز دیجیتال»، «استفاده از اموال کسی که خمس نمی‌دهد»، «امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده» و «شیوۀ امر به معروف» منتشر کرد.

متن پرسش و پاسخ به این شرح است:

ارز دیجیتال

سؤال: استخراج، خرید و فروش ارز دیجیتال چه حکمی دارد؟

جواب: حکم آن، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از اموال کسی که خمس نمی‌دهد

سؤال: پدرم اهل پرداخت خمس نیست، استفاده از اموال ایشان برای ما اشکال دارد؟ آیا فرزندان ایشان، ضامن خمسِ اموال استفاده‌شده هستند؟

جواب: استفاده از اموال ایشان اشکال ندارد و نسبت به خمس آن وظیفه‌ای ندارید؛ ولی در صورتی که یقین دارید خمس نمی‌دهد، وظیفۀ شما -با وجود شرایط- تذکر به مسئلۀ خمس و امر به معروف است.

امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده

سؤال: اگر شخصی حجامت کند، آیا در همان حال می‌تواند امام جماعت باشد؟ آیا اقتدا به او جایز است؟

جواب: اگر امام جماعت شرعاً معذور باشد، امامت او و اقتدای به او (با رعایت سایر شرایط نماز) اشکال ندارد.

شیوۀ امر به معروف

سؤال: آیا امر به معروف حتماً باید به صورت دستوری باشد یا می‌توانیم با توصیه، خواهش و...، امر به معروف و نهی از منکر کنیم؟

جواب: اگر با توصیه، موعظه، بیان حکم شرعی و مانند آن، اثر مطلوب حاصل شود، امر و نهی واجب نیست؛ در غیر این صورت اگر احتمال بدهد که امر و نهی اثر دارد، باید امر و نهی کند و در صورتی که امر و نهی با زبان نرم و اخلاق خوش تأثیر داشته باشد، جایز نیست با تندی و خشونت امر و نهی نماید./تسنیم

منبع: فردا

کلیدواژه: خمس خرید و فروش ارز دیجیتال اموال پدری استفاده از اموال امر به معروف خمس نمی دهد امام جماعت امر و نهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۲۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم مسئولیت پذیری تیپاکس

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آنچه که ما این روزها از عملکرد پست می شنویم عملکرد مثبت و سرعت عمل در ارسال محموله های پستی از سوی شرکت پست است اما گاهی برخی از شرکتهای پستی با بی مسئولیتی موجب نارضایتی مشتریان را فراهم می کنند شهروند خبرنگاری در پیامی درباره این موضوع صحبت کرده اند.

متن پیام شهروند خبرنگار ما

بعد از ۸ روز تاخیر کالا تازه میرسه به شهر، میدن به پستچی ،پستچی زنگ میزنه به گوشی وشی خاموشه، بدون مراجعه به آدرس ظرف دو ساعت کالا برگشت داده میشه به مبدا، و جالبه که درحالی که کالا برگشت داده شده به مبدا ساعت ۹ شب که ساعت کاری نیست اس ام اس میاد که شما کالا را تحویل گرفتید درحالی که نه مشخصه که کدوم پستچی به چه آدرسی کالا رو برده ، پشتیبانی هم برای اینکه از سر خودش باز کنه عصر روز جمعه یه تماس ۵ ثانیه ای روی گوشی انداخته و حتی فرصت جواب دادن ندادن که بعدا بگن شما خودت جواب ندادی ، توز سامانه اینماه شکایت ثبت میکنیم از عدم ارسال کالا حتی جواب نمیدن ، اینهمه شاکی هم هست اما هیچ شبکه خبری حاضر نیست خبری پوشش بده

دیگر خبرها

  • خیال بارسا راحت: پدری ۲۰۲۱ تکرار نخواهد شد
  • سوال و جواب‌ کوتاه از محسن هاشمی درباره خواهرش! | فیلم
  • عنایتی: از این صحبت‌ها خسته شدم!
  • اثر هنری رئال در آلیانز: کروس جواب بایرنی‌ها را داد
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • ژاوی: برای فصل بعد همه باید پیشرفت کنیم/ «لِوا» الگوست
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • عدم مسئولیت پذیری تیپاکس
  • جواب ترسناک دکتر ایرانی؛ انسان امکان تولید دایناسور دارد! | فیلم